Team Spiff

Om en segelbåt på västkusten.

Team Spiff seglade 12-timmars

Höstens 24-timmars, med vidhängande 12, 48, 72, o.s.v, seglas alltid helgen med första söndag i september. I år inföll denna söndag 1/9.

Planen för oss var egentligen att segla 24-timmars ombord på ”Bella” med start fredag eftermiddag, precis som vanligt, men dagen innan meddelade skepparen att han blivit sjuk och därför måste ställa in. Övriga i besättningen hade ett snabbt rådslag och bestämde sig för att vi ju ändå planerat helgen för segling så varför inte segla då? Problemet var bara hitta en lämplig båt. ”Spiff” låg i Ellös på väg till Oslo för kommande mässa, ”Inge” bedömdes som litet för liten och ”Svaj” var indisponibel p.g.a. en rasad vattenpump och pajad värmare. Svårt läge.

Raske beslutades ändå att köra med ”Svaj” men vika fredagen till reparationer och istället köra 12-timmars under lördagen. Sagt och gjort, den trasiga vattenpumpen demonterades under torsdagen, lämnades in på renovering och kunde återmonteras fredag eftermiddag samtidigt som vi mekade värmare. Framåt kvällen hade vi en fungerande båt och gick på kräftskiva på Krossholmen! Vi sov i båten och drog iväg i nästan mörker tidigt på morgonen (man får starta mellan 06:00 och 08:00).

Det blev en fin seglingsdag med lagom vind under morgonen som gradvis ökade till mer än frisk under eftermiddagen. När vi gick i mål och i hamn på Dyrön på kvällen noterade vi 16 m/s.

Mer om vår seglats finns, som vanligt, på http://palm.dynu.net/sxk/24-timmars/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: