Team Spiff

Om en segelbåt på västkusten.

Skepparkannan 10

Ännu en måndagkväll och dags för segling. Fast, vänta nu. Idag skulle vi vara i tribunen, ja.

Leif ringer två timmar innan start och meddelar att han tyvärr inte kommer efter att ha träffat (bokstavligen) en älg. Bara bilen kvaddad, tack och lov. Tom kommer.

Väl i tribunen är Olle redan på plats och har örnkoll (som vanligt). Svaga västvindar, prognosen lovar vrid mot nord och avtagande senare under kvällen. Vi tror att det ska gå att köra och sätter bana 6 (AKDEAGFGA) för att vi ska kunna korta av om det tunnar ut.

Mycket båt! 27 st. kommer till start varav tre helt nyanmälda. Nytt rekord!

Dessvärre inser vi att vinden redan börjat vrida och minska men vi får iväg fältet i relativt god ordning. Vi kan dock se att redan vid K går det sakta och vi beslutar redan nu att hissa L för avkortning efter första varvet.

Första båt i mål efter redan 1:20 i en ren nordan, 1 m/s. De sista båtarna kämpar sig i mål i ostvind som är knappt märkbar. Sista båt kom nästan i mål innan maxtiden (21:15) men fastnar oturligt nog i leran bara 40 meter från mållinjen! Blir till slut en DNF. Totalt 7 båtar väljer att DNF:a.

En mycket chansartad segling för dem som var med men resutatet ger vid handen att ingen startgrupp varit särskilt gynnad. De som lyckats hålla fart i båten runt hela banan och kom in i tid gynnades av att vinden dog för dem som kom senare.

Tyvärr får Team Spiff konstatera att vi gör årets bästa resultat i tornet (ger en 4:e plats i protokollet). Surt att inte kunna ta det på banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.