Team Spiff

Om en segelbåt på västkusten.

Varför heter den Spiff?

När vi köpte vår första båt 1997 var det med syftet att kunna komma ut och dyka. Inriktningen var alltså en motorbåt och helst en snabb sådan. Vi fastnade olyckligtis för en Nidelv 18 (en daycruiser). Denna fick aldrig något namn då vi bara hade den knappt ett år eftersom den snabbt visade sig vara olämplig för vårt ändamål (vi kallar den idag för ”Spiff 0”).

rymdman150

Istället inköptes 1998 en helt ny Örnvik 566 MC med utbordare. Här föddes namnet ”Spiff” (ursprungligen skulle båten heta ”Transmorfgrafen” p.g.a. sin lådliknande form men försök bokstavera det snabbt på internationella bokstaveringsalfabetet). Det blev ”Spiff” eftersom vi med båtens hjälp, liksom rymdman Spiff, kastade oss orädda ut i äventyret. Att båtens tvåtaktare stundom avgav rök som rymdmannens ständigt krashande rymdskepp kanske också hade något med saken att göra.

”Spiff” har faktiskt också en i sammanhanget passande betydelse; det är en benämning på en direkt kontantbelöning  som utdelas till en säljare för en lyckad försäljning. På senare tid har det också använts i betydelsen ”cashback”. ”Spiff” är alltså belöningen för allt bra man gjort eller gör. Så det så!

Namnet har hängt kvar och finns nu på också på vår nuvarande båt, som om vi använt ordningsnummer egentligen skulle heta ”Spiff V”. Men nu är det bara ”Spiff”.

Titta på ”Gamla båtar” för att se mer om våra tidigare flytetyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.