Team Spiff

Om en segelbåt på västkusten.

Om Båten

Spiff är en Salona 33, bygge nummer 2, som inköptes helt ny våren 2013 och småningom levererades i början av juli samma år.

Säsongen 2013 hann vi bara packa båten och därefter ge oss iväg på semester, det blev ingen tid till några mer ingående utvärderingar innan dess. Dessutom levererades båten med fel försegel, en genua istället för en fock, så vi brydde os aldrig om att ta ut ett mätbrev för 2013. Trots detta fick vi en angenäm sommar där vi kunde konstatera att båten är lättseglad, lättdriven och livlig samtidigt som den är mycket rymlig och bekväm att bo i.

I princip är Salona 33 samma båt som Salona 35 fast i ett något enklare, och avkortat, utförande, förstäven är något mer upprätt och akterspegeln kortad en aning – skillnaden i längd över allt är bara 41 cm. Segelplan, köl, roder och vattenlinjelängd är samma. Salona 35 är, i sin tur, i princip samma båt som Salona 34, som ju redan visat sig vara en helt OK båt prestandamässigt.

Vi har en standardbåt med standardköl och -rigg, d.v.s. ett järnköl med ett djupgående på 1,75 m (som visat sig vara 1,78 m) och ett P-mått på 12,55 m. Vår båt är den första seriebyggda 33:an och fick vara med på båtmässorna i Ellös och Oslo på hösten 2013. Dessutom var vi ute med båtjournalister och provseglade under hösten 2013 så båten var med i danska BåtMagasinet och skulle ha varit med i Segling (men den tidningen lades ju ner), reportaget publicerades senare i Båtnytt.

Inför säsongen 2014 kompletterade vi båten med ett fast monterat peke med integrerad stege för att möjliggöra ilandstigning i naturhamnar. Dessutom fick vi äntligen vår fock och vi köpte en Code 0.

Under åren har vi gjort massor av ändringar, kompletteringar och småjobb. Kolla på sidan om förbättringsarbeten!

Mer information om Salona i allmänhet, och litet om Salona 33 i synnerhet, hittar man på varvets hemsida. Tyvärr finns det inte någon återförsäljare i Sverige längre. Titta på länkarna till höger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.